Gaz tesisinde facia:En az 100 ölü

Nijerya'nın Anambra eyaleti Nnewi kentinde endüstriyel gaz dolum tesisinde meydana gelen patlamada en az 100 kişi öldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

dunya.com/Ajanslar

Nijerya'nın güneydoğusundaki Nnewi kentinde gaz dolum tesisinde meydana gelen patlamada sıra bekleyen 100'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Yetkililer, patlamanın Anambra eyaletine bağlı Nnewi kenti yakınlarındaki merkezde bir tankerden bütan gazı boşaltılırken meydana geldiğini açıkladı. Patlama sırasında mutfak tüplerini doldurmak için sıraya giren çok sayıda sivilin öldüğü belirtildi.

AP'nin haberinde  itfaiye erlerinin olay yerine geldiğinde, 100'ü aşkın yanmış ceset saydığı bildirildi. Yerel polis patlamayı doğrularken olayla ilgili ayrıntı vermedi.  

Cesetler tanınmayacak durumda

Görgü tanıklarından Emeka Peters, "Patlama, bir tankerin soğuma süresini beklemeden boşaltılmaya başlanması sonucu meydana geldi. Tanker, bomba gibi patladı. Ortalık cehenneme döndü. Merkezde mutfak tüplerini doldurmak için bekleyen insanlar vardı. Çoğu yanarak öldü. Cesetleri tanınmayacak durumda"  dedi. 

İtfaiye ekiplerinin, saatlerce devam eden yangını güçlükle kontrol altına aldığı kaydedildi.  

Nnamdi Azikiwe Üniversite Hastanesi yetkilileri, patlamanın ardından çok sayıda ağır yaralının getirildiğini, ölü sayısının artmasından endişe duyulduğunu söyledi. 

d-009.jpg

nijerya.jpg