Gazprom'un Türkiye'ye gaz ihracatı azaldı

Gazprom’un, Türkiye’ye doğalgaz ihracatının bu yılın ilk yarısında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 8,2 azaldığı kaydedildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rus enerji şirketi Gazprom’un, Türkiye’ye doğalgaz ihracatının bu yılın ilk yarısında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 8,2 azalarak 11,9 milyar metreküpe gerilediği bildirildi. 

Şirketten yapılan açıklamada, Gazprom’un bu yılın ilk yarısında Batı Avrupa bölgesine ihraç ettiği doğalgazın geçtiğimiz yıla göre yüzde 14,1 artarak 69,8 milyar metreküpe yükseldiği belirtildi.

Açıklamada, Türkiye’ye aynı dönemde gönderilen doğalgaz miktarının ise geçtiğimiz yıla göre yüzde 8,2 azalarak 11,9 milyar metreküpe düştüğü kaydedildi. 

Gazprom’un Orta Avrupa bölgesine 15,1 milyar metreküp doğalgaz ihraç ettiğinin bildirildiği açıklamada, sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ihracatının ise geçen yılın ilk yarısına göre bu yılın ilk yarısında yüzde 15,4 artarak 2,3 milyar metreküpe çıktığı vurgulandı. 

Gazprom dün yaptığı bir başka açıklamada da bu yıl doğalgaz üretimini yüzde 0,4 azaltarak, 417,2 milyar metreküpe indirebileceğini duyurmuştu.