Gazze'de yeniden ateşkes girişimleri

Hamas ile İsrail'in, Gazze'de 72 saatlik ateşkes ilan edilmesine dair çeşitli önerileri değerlendirdiği bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail ve Filistinli gruplara yarın sabahtan itibaren 72 saatlik ateşkese varılması konusunda çağrı yapıldığı bildirildi.

Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan ise Gazze'de 72 saatlik ateşkes ilan edilmesine dair öneriler bulunduğunu belirterek, "Hamas, henüz ateşkes konusundaki tutumunu belirlemedi" dedi.

"Birkaç saat içinde cevap vereceğiz"

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Amira Oron da AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Mısır'ın önerdiği 72 saatlik ateşkes girişimini birkaç saat içinde cevap vereceğiz'' dedi.

Oron, ülkesinin "insani ateşkes için yürütülen her türlü çabayı memnuniyetle karşıladığını" ve söz konusu öneriye yanıtı basın toplantısı düzenleyerek açıklayacaklarını belirtti. Oron, "Bizim tutumumuz net. Hamas'ın bağlı kalıp kalmayacağını bilmememize rağmen Gazze'de her türlü ateşkesi memnuniyetle karşılıyoruz. Gerçek bir ateşkes güvencesi verilirse Kahire'deki müzakerelerin başlaması için müzakereci heyet gönderebiliriz" ifadesini kullandı. 

Filistin heyeti, bugün Mısır İstihbarat Başkanı Muhammed Ferid Tuhami ile görüşmüştü. Mısır, 14 Temmuz'da Gazze'de ateşkesin sağlanması için girişim başlattığını duyurmuş ancak bu girişim başarılı olmamıştı.