GE, Alstom için teklifini artırdı

ABD'li General Electric ve Alman Siemens arasındaki Alstom rekabeti artıyor. General Electric, teklifi iyileştirdiğini açıkladı. Siemens ise 16 Haziran'a kadar son teklifini sunacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Fransız şirketi Alstom'un hisselerinin ABD'li General Electric (GE) veya Alman Siemens'e satışı ile ilgili sürdürülen pazarlıkta rekabet giderek kızışıyor. General Electric yönetimi, daha öce yaptığı ve Fransız şirket tarafından reddedilen 12.35 milyar euroluk ilk teklifte iyileştirmeye gittiğini duyurdu.

Şirket yönetimi ayrıntı paylaşmadı

Şirket yönetimi, özellikle istihdamın korunması konusunda ilk teklife oranla iyileştirme yapıldığını belirtti ancak ayrıntı paylaşmadı.

Siemens son teklifini 16 Haziran'a kadar teslime edecek

Siemens ise son teklifini 16 Haziran'a kadar Fransız şirketine teslim edeceğini açıkladı. General Electric ile Siemens'in temsilcileri, dün meclisin ilgili komisyonunda, Alstom ile ilgili gelecekteki projeleri konusunda milletvekillerini bilgilendirmişti.

Bakan Montebourg'un C çözümü yerli sermaye katılımı

Ekonomi Bakanı Arnaud Montebourg, geçen hafta sendika temsilcileriyle görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Alstom'un kurtarılması için "devletin hissesini artırması veya yerli sermaye katılımı ile sorunun belki de çözülebileceği'' mesajını vermişti.

Montebourg, "A çözümü şirketin hisselerini ABD'li General Electric'in alması, B çözümü ise Alman Siemens'in alması. Belki de yerli sermayenin katılımıyla bir C çözümü bulabiliriz" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Sendikalar da devletin hissesini artırmasına destek veriyor

Yabancı sermayenin, şirketin hisselerinin önemli bir kısmını alması halinde işçi çıkartmasından endişe duyan sendikaların da devletin hissesini artırmasına destek verdiği belirtiliyor.

Fransız hükumeti geçen ay, Sermaye Piyasası Kurumu'nun satışa ilişkin devreye girmesini önermiş, Cumhurbaşkanı François Hollande da ABD ve Alman şirketleri temsilcileriyle görüşmesinde, istihdamın düşürülmemesi ve fabrikaların başka yere götürülmemesi konusunda güvence istemişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir