Gine'de Ebola salgını

Kuzeybatı Afrika ülkelerinden Gine'de Ebola virüsünün yol açtığı viral hemorajik ateş salgını sonucu yaşamını yitirenlerin sayısının 59'a yükseldiği bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kuzeybatı Afrika ülkelerinden Gine'de Ebola virüsünün yol açtığı viral hemorajik ateş salgını sonucu yaşamını yitirenlerin sayısının 59'a yükseldiği bildirildi.  

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), viral hemorajik ateş salgınının ülkenin güneyindeki Macenta, Gueckedou ve Kissidougou kentlerinden 2 milyon nüfusa sahip başkent Conakry'ye kadar hızla yayıldığını açıkladı.  

UNICEF tarafından yapılan açıklamada, geçen aydan bu yana virüsün bulaştığı 80 kişiden 59'unun yaşamını yitirdiği, ölenlerden üçünün çocuk olduğu belirtildi.  

UNICEF'in Gine'deki temsilcisi Dr. Muhammed Ag Ayoya, sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğu ülkede bu tür bir salgının son derece yıkıcı sonuçlara yol açabileceğinden endişe duyulduğunu dile getirdi.   

Agoya, UNICEF'in gerekli tıbbi teçhizatı gönderdiğini ve halkı Ebola virüsünün nasıl yayıldığı konusunda bilgilendirmek için çalışmalara başladığını belirtti.  

Yetkililer, halkı hijyen kurallarına uymaları, gerekmedikçe dışarı çıkmamaları, vahşi hayvanların etini yememeleri konusunda uyarıyor.  

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü de salgının kontrol altına alınması için Belçika ve Fransa'dan Gine'ye tıbbi ekip ve 33 ton ilaç göndereceğini açıkladı. Örgüt, salgının görüldüğü bölgelerde karantina merkezleri kurulmasına yardımcı olacak. 

Ebola virüsünün yol açtığı viral hemorajik ateş, kusma, ishal, iç ve dış kanamalara neden oluyor. Temas yoluyla bulaşan hastalık için herhangi bir tedavi yöntemi bulunmuyor.  

Şimdiye kadar Uganda ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde görülen hastalığa Gine'de ilk kez rastlandığı ve ilk vakaların geçen ay ortaya çıktığı kaydedildi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir