Gözler Monti'de

Berlusconi'nin, istifasını sunmasının ardından gözler Monti'ye çevrildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ROMA - Berlusconi'nin, Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'ya istifasını sunmasının ardından, İtalya'da gözler, kısa bir süre önce hayat boyu senatör ilan edilen Mario Monti tarafından kurulması beklenen hükümete çevrildi.

Gazeteler, "Berlusconi'nin vedası sonrasında, sıra Monti'de" başlığında buluşurken, 1994-2004 yılları arasında Avrupa Komisyonu İç Piyasalar, Gümrük ve Vergilendirme Komiserliği yapan Mario Monti yönetiminde kurulması gündemde olan geçiş hükümetinin bakanları konusunda tahminde bulundukları görüldü. İtalyan basınına göre, cumhurbaşkanının yarın hükümeti kurmak üzere Mario Monti'yi görevlendirmesi bekleniyor.

Temsilciler Meclisi'nden geçen finansal istikrar yasasının ardından istifa edeceğini daha önce açıklayan Başbakan Silvio Berlusconi, cumhurbaşkanlığı sarayı Quirinale'de kendisinin ve hükümetinin istifasını Cumhurbaşkanı Napolitano'ya sunmuştu.Temsilciler Meclisi önünde toplanan protestocuların, "Bye bye Silvio", "12 Kasım 2011 Özgürlük Bayramı" sloganları attıkları görüldü. Cumhurbaşkanlığı sarayının önünde de Berlusconi'ye tepkisini dile getiren 2 bin kadar kişi toplanırken, göstericiler "Soytarı" ve "Mafyasın sen" diye slogan attı.

Bu konularda ilginizi çekebilir