Gözler Sarkozy-Merkel buluşmasında

Görüşme sonrası piyasaları rahatlatabilecek çok önemli bir açıklama gelme olasılığı düşük görülüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Avrupa borç krizini ele alacağı zirve bugün piyasaların takibinde olacak.

Merkel-Sarkozy Zirvesi'nden, 440 milyar Euroluk Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nun (EFSF) genişletilmesi konusunun ele alınıp alınmayacağı bilinmiyor. Görüşme sonrası piyasaları rahatlatabilecek bir açıklama gelme olasılığı da düşük. Toplantıya ilişkin detaylar ise TSİ 19:30'da belirlenecek. Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, dün yaptığı açıklamada, Merkel'in Euro ülkelerindeki borç krizinin ortak devlet bonolarıyla çözülebileceğine inanmadığını belirtmişti.

Dün yükselişlerle kapanan Avrupa ve ABD borsalarının ardından bugün Asya da küçük çaplı artışlar kaydetti.   ABD vadeli piyasa ise gevşek seyir izliyor. Avrupa borsalarının da Almanya'nın beklentilerin altında kalan ikinci çeyrek büyüme verisi nedeniyle zayıf açılması bekleniyor.

İMKB satıcılı açıldı

Dün günü yüzde 2.48 değer artışla 53.485 puandan kapatan İMKB'de yeni gün 270 puan düşüşle 53.214 puan seviyesinden başladı. Endeks şu an için 53 binin üzerinde tutunmaya çalışıyor.

Bankalararası piyasada dolarda en iyi alış/satış 1.7710/1.7745 düzeyinde. Euro 2.5530 liradan el değiştiriyor.

Tahvil-bono piyasasında 15 Mayıs 2013 vadeli gösterge tahvilin bileşik getirisi yüzde 8.09 ile dünkü kapanışının altında yer alıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir