Greve kupa molası

2014 FIFA Dünya Kupası'nın ilk karşılaşmasının yapılacağı Sao Paulo kentinde metro işçileri greve geçici bir süre ara verme kararı aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAO PAULO -  FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak Brezilya’da sendikalar ile devlete ait ulaştırma şirketi arasında uzlaşma sağlanamıyor.

Greve ara verme kararı, sendika temsilcileri ile hükümet yetkililerinin görüşmesinin ardından geldi.

Sendika Başkanı Altino dos Prazeres, taleplerinin karşılanmaması halende bugün grevin tekrar başlaması için işçilere çağrıda bulunacaklarını kaydetti.

Bu arada Rio de Janerio'daki metro çalışanlarını temsil eden sendika da greve gidilmesiyle ilgili oylama yapacaklarını açıkladı.

Yerel yönetim, şu ana kadar 60 işçinin işten çıkarıldığını belirterek, bugünden itibaren işlerine dönmeyenlerin de aynı kaderi paylaşacağı uyarısında bulunmuştu.

Protestocuların Dünya Kupası'nın ilk maçının yapılacağı 12 Haziran'da da Sao Paulo Dünya Kupası Stadı önünde gösteri düzenlemeye çalışacağı sanılıyor.

Metro işçilerinin iş bırakmasının Sao Paulo'nun beş metro hattından üçünü etkilediği, 65 metro istasyonundan yaklaşık 30'unun kapalı olduğu ifade ediliyor.

Dünya Kupası karşılaşmalarına ev sahipliği yapacak 12 kentin, tahminen 600 bin yabancı turistle 3 milyonun üzerinde Brezilyalıyı ağırlaması bekleniyor.