Güney Afrika'da 'İkinci Yılbaşı' kutlandı

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde tarihsel olarak kölelere ait olan "İkinci Yılbaşı", her yıl 2 Ocak tarihinde binlerce kişinin katılımıyla çoşku içinde kutlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde tarihsel olarak kölelere ait olan "İkinci Yılbaşı", Cape Town'da binlerce kişinin katılımıyla coşku içinde kutlandı.

Tarihsel olarak kölelere özgü olan ve geçmişi 19. yüzyıla kadar uzanan "İkinci Yılbaşı", her yıl 2 Ocak'ta olduğu gibi Cape Town şehir merkezindeki Ümit Burnu Kalesi önünde bandolar ve danslar eşliğinde toplanan binlerce kişi tarafından kutlandı.

Cape Ozanları Karnavalı Derneği Başkanı Richard Stemmet, 2 yüzyıldır bu etkinliğin düzenlendiğini, Cape Townluların bu tarihi günde hep birlikte eğlendiklerini ifade etti.

Ümit Burnu Kalesi Kültürel Miras ve Eğitim sorumlusu Moeshfieka Botha da 350 yıl önce bugün, kalenin ilk köşe taşının köleler tarafından dikildiğini hatırlattı.

19'uncu yüzyılda Güney Afrika'nın en uç bölgesi, Hollandalılar tarafından işgal edildiğinde çoğunluğu Malay kökenli kölelere yılbaşını kutlama izni, ancak yeni yılın ikinci gününde verilmişti. Cape Bölgesi'nde kölelik 1834'e kadar devam etmişti. "İkinci Yılbaşı" olarak da kutlanan 2 Ocak tarihi, aynı zamanda kölelikten kurtuluşun da yıldönümü olarak anılıyor. Geleneksel danslar ve renkli kıyafetleriyle insanlar, zamanın köle tacirlerini hicvediyor.