Güney Osetya'da Türk gazeteciler silahlı saldırıya uğradı

Olayda Kanaltürk muhabiri Levent Öztürk yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Mesleki faaliyetlerini yürütmek üzere Güney Osetya'da bulunan bir grup Türk basın mensubunun içinde bulunduğu araç silahlı saldırıya uğradı.

Dışişleri Bakanlığından edinilen bilgiye göre, saldırıda Levent Öztürk isimli gazeteci yaralanırken, diğer basın mensupları saldırıyı yara almadan atlattılar.

Recep Öztürk ve aynı araçta bulunan diğer Türk gazetecilerinin Tsinvali'deki Rus Askeri Hastanesine nakledildikleri öğrenildi.

Söz konusu gazetecilerin isimleri ve bağlı bulundukları basın kuruluşları şöyle sıralanıyor:

-Levent Öztürk-Kanaltürk Muhabiri

-Güray Ervin-Kanaltürk Kameramanı

-Hilmi Hacaloğlu-NTV

-Cumhur Çatkaya-NTV"

Konu hakkında öncelikle Ankara'daki Rusya Büyükelçiliği ile temasa geçen Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçilikten gazetecilerin sağlık durumları hakkında bilgi bekliyor. Rus Büyükelçiliğine ayrıca, gazetecilerin güvenliklerinin sağlanması, en güvenli ve hızlı şekilde Türkiye'ye nakledilmeleri beklentisi iletildi.

Konu hakkında Türkiye'nin Moskova ve Tiflis Büyükelçiliklerine de bilgi verildi.

Bu arada, bölgedeki çatışmalarla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığında kriz masası oluşturuldu.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Ertuğrul Apakan'ın koordinasyonunda, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ünal Çeviköz'ün başkanlığında oluşturulan kriz masasında, bölgedeki sıcak gelişmeler en yakın biçimde takip ediliyor.