Gürcistan'da toprak kayması

Gürcistan Başbakanı Garibaşvili, Daryal Vadisinde meydana gelen toprak kayması sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiğini, birisi Türk 7 kişinin de kaybolduğunu bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAKÜ  - Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, Daryal Vadisinde meydana gelen toprak kayması sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiğini, 7 kişinin de kaybolduğunu bildirdi.

Garibaşvili, Daryal Vadisi'nde, Gürcistan'ı Rusya'ya bağlayan tarihi "Gürcü Askeri Yolu"nda yaşanan buzul ve toprak kayması sonucu bir Ukrayna vatandaşının kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği ifade etti.

Yedi kişinin kayıp olduğunu kaydeden Garibaşvili, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Buzul ve toprak kaymasının yaşandığı bölgenin yakınlarındaki baraj inşaatında çalışan 12'si Türk vatandaşı 220 kişi kurtarıldı.

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiği yetkilileri, bir Türk işçiden haber alınamadığını, kayıp 7 kişiden birinin Türk olma ihtimalinin bulunduğunu bildirdi.

Gürcü yetkililerle sürekli temasta olduklarını aktaran elçilik yetkilileri, böygeye gelen kayıp Türk işçinin ailesiyle de yakından ilgilendiklerini, yerel basına dayandırılarak yapılan "3 Türk işçi hayatını kaybetti" haberlerinin doğru olmadığını aktardılar.

Bu konularda ilginizi çekebilir