Harper, Kanadalı gazeteci için devrede

Kanada Başbakanı Harper, Kahire'de tutuklu bulunan Kanadalı gazeteci Fehmi'nin serbest bırakılması için Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'ye mektup gönderdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper, yaklaşık 14 aydır Tora Hapishanesi'nde tutulan Mısır asıllı Kanadalı gazeteci Muhammed Fehmi'nin serbest bırakılması için Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'ye mektup gönderdi. 

Kanada Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, Başbakan Harper'ın Mısır makamları ile temas kurduğu ve akşam saatlerinde Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'ye bir mektup gönderdiği belirtildi.  

Gazeteci Fehmi ve ailesi tarafından, olayın başlangıcından bu yana girişimlerde bulunulması istenilen ve dün akşama dek herhangi bir girişimi olmayan Kanada Başbakanı Harper, böylece ilk kez devreye girmiş oldu.  

Bakanların ve devlet görevlilerinin Muhammed Fehmi'nin serbest bırakılması için çalıştıkları da bildirildi. 

Fehmi'nin ailesi, dün sosyal medyada çocuklarının serbest bırakılması için kampanya başlatmıştı. Fehmi'nin ailesine gayriresmi olarak geçen cumartesi günü çocuklarının serbest bırakılacağı açıklanmış, Toronto Pearson Havaalanı'nda basın toplantısı düzeni bile alınmıştı. Gazeteci Fehmi'nin serbest bırakılma haberi beklenirken Mısır makamları, 7 yıla mahkum olan Muhammed Fehmi için yeniden yargılama kararı vermiş ve duruşma tarihi 12 Şubat olarak açıklamıştı. 

Mısır'da cumhurbaşkanının "yargılanan yabancıların, nihai karar öncesinde ülkelerine teslim edilmesi" yetkisi bulunuyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir