Hava üssüne saldırı: 10 asker 20 yaralı

Pakistan'ın Peşhaver kentinde, Hava Kuvvetleri yerleşkesine yönelik silahlı saldırı ve ardından çıkan çatışmada 8 militan öldürüldü.Olayda 10'u asker 20 kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Saldırı, Peşaver kenti yakınlarına gerçekleşti. Taliban militanları, girişte bulunan askerlere ateş açarak  hava üssüne girmeye çalıştı.

Saldırı üzerine başlayan çatışma 3 saat sürdü. Saldırıya 10 kadar militanın katıldığı belirtiliyor. Militanların üzerinde patlayıcı olduğu, havan topları da kulandıkları kaydediliyor. Olayda 10'u asker, 20 kişi yaralandı.  

Olayın ardından bölgede başlatılan operasyonun devam ettiğini kaydeden Pakistan Ordu Sözcüsü Tümgeneral Asim Selim Bacva, yaralı askerlerin askeri hastaneye kaldırıldığını belirtti. 

Bu arada, komando birlikleri ve helikopterlerin katıldığı operasyon sırasında şiddetli silahlı çatışmaların ve güçlü patlama seslerinin duyulduğu bildirildi. Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Öte yandan, Başbakan Navaz Şerif, yazılı açıklamasında, terör saldırısını şiddetli bir şekilde kınayarak, tüm ulusun silahlı kuvvetleri desteklediğini ifade etti. Şerif, Pakistan topraklarındaki terör şebekesinin yakında sona ereceğini de bildirdi.

Geçen yıl Peşhaver'de bir okula düzenlenen terör saldırısında 150 öğrenci hayatını kaybetmişti. Tehrik-e Taliban Pakistan örgütü saldırıyı üstlenmişti. Pakistan ordusunca ülkenin aşiretler bölgesi Kuzey Veziristan ve Hyber'da 14 Haziran 2014'ten bu yana Taliban militanlarına karşı sürdürülen "Zarb e Azb" operasyonunda, 3 bin 500 militanın öldürüldüğü, 350'den fazla askerin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

pakistan_saldiri.jpg