”Hedefim yarın kabineyi sunmak”

UBP Genel Başkanı Küçük, "Bakanlık dağılımları karar verilmiş değildir, ama görüşülmüştür" dedi. Denktaş, her halükarda kabineye girmeyeceğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA- KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'ndan Pazartesi günü hükümeti kurma görevi alan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı İrsen Küçük, hedefinin yeni kabineyi yarın Cumhurbaşkanı sunmak olduğunu söyledi.

Küçük, 27 Haziran yerel seçimleri ve koalisyon hükümeti kurulması görüşmeleri çerçevesinde Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş ile görüştü.

Mecliste yapılan görüşmenin ardından konuşan Küçük, "iki parti arasındaki pürüzlerin büyük oranda giderildiğini ve düne nazaran daha yakın olduklarını" belirterek, mutabakata varılan veya varılamayan noktaları parti yetkili organlarına götüreceklerini kaydetti.

"Varılan sonuçtan tatminkar mısınız?" sorusuna karşılık, "Tatminkar olmasam konuyu parti yetkili organlarına götürmezdim" diyen Küçük, parti meclisi toplantısının ne zaman yapılacağı sorusu üzerine de, "Yarın olabilir, gün uzun, sabah parti meclisinden karar çıkarsa gün içinde Cumhurbaşkanına hükümeti sunabiliriz" dedi.

İrsen Küçük, UBP'nin 8, DP'nin 2 bakanlık alacağı yönündeki haberlerle ilgili bir soruya karşılık ise, "Bakanlık dağılımları karar verilmiş değildir, ama görüşülmüştür" diye konuştu.

Denktaş: Kabineye girmeyeceğim

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş da UBP ile koalisyon görüşmelerini "hafta sonundan önce" tamamlamaya çalışacaklarını söyledi.

Denktaş, "düne göre daha yakın olduklarını, ancak iki parti arasında hala bazı pürüzler bulunduğunu ve yarın da görüşerek bunları aşmaya çalışacaklarını" kaydetti.

DP parti meclisinin bu akşam toplanacağını ve bunları görüşeceklerini belirten Denktaş, pürüzlerin neyle ilgili olduğu sorusuna karşılık, "Detaya girmeye gerek yok, ama biraz sıkıntılı saatler geçireceğim kesin" dedi.

Bakanlık sayısı ve dağılımı gibi konuları yarın ele alacaklarını ifade eden Denktaş, bir soru üzerine kendisinin kabinede yer almayacağını açıkladı. Denktaş, "Ben her halükarda kabineye girmeyeceğim. Dışta kalmam daha doğru olacaktır. Yine halkın tüm sorunlarıyla ilgileneceğim, yakın istişare içinde olacağım tabii, ama bakanlık noktasında ben olacak değilim" dedi.

Serdar Denktaş, nihai kararın yarın veya Cumartesi günü açıklanabileceğini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir