Hindistan ile Pakistan arasında gerilim

Hindistan, Pakistan topraklarındaki militan kampa hava saldırıları düzenledi. Pakistan saldırıda kayıp yaşanmadığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hindistan Dışişleri Bakanı ülkenin savaş uçaklarının Pakistan topraklarındaki bir militan kampa hava saldırıları düzenlediğini belirtti.

Bir Hindistan hükümet kaynağı da saldırıda 300 militanın öldürüldüğünü söylerken, Pakistan herhangi bir kayıp olmadığını ifade etti.

Bu hava saldırıları, 14 Şubat'ta Keşmir'de en az 40 Hintli paramiliter gücün ölümüne yol açan intihar saldırısının sorumluluğunu üstlenen Ceyş-i Muhammed'in (JeM) eğitim kampına düzenlendi.

Örgütün başka saldırılar planladığına dair istihbarat olduğunu açıklayan Hindistan, kampa saldırı talimatı verdi.

Hindistan Dışişleri Bakanı Vijay Gokhale gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yaklaşan bir tehlike karşısında, önleyici bir saldırı kesinlikle gerekli oldu... Yüzlerce kişiye eğitim verebilecek bu tür eğitim tesislerinin varlığı, Pakistan makamlarının bilgisi olmadan işleyemez" dedi.

Pakistan, El Kaide ile bağları olan ve 2001'den beri BM terör listesinde bulunan Hindistan karşıtı örgüt olan JeM'i barındırdığını reddediyor. Aralık 2001'de örgütün savaşçıları, Pakistan merkezli militan grup olan Leşker-i Tayyibe üyeleriyle birlikte Hindistan parlamentosuna saldırı düzenledi ve bu saldırı neredeyse iki ülkenin dördüncü kez savaşa girmesine neden oldu.

Gokhale, Pakistan'ın Khyber Pakhtunkhwa eyaletindeki uzak vadide bulunan Balakot'taki eğitim kampına düzenlenen saldırıda "çok sayıda" militanın öldürüldüğünü söyledi, ancak kayıplar için net bir rakam vermedi.