Hindistan'da operasyonlar bitti: 195 ölü

Yetkililer, operasyonun sona ermesinin ardından Tac Mahal otelinde daha fazla cesede rastlandığını ve ölü sayısının 195'e, yaralı sayısının da 295'e çıktığını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MUMBAİ - Hindistan'ın Mumbai kentinde, Tac Mahal Oteli'ndeki son 3 teröristin öldürüldüğü ve operasyonların sona erdiği bildirildi. Ulusal Güvenlik Muhafızlarının komutanı J.K Dutt, 3 teröristin öldürüldüğünü, durumun güvenli olup olmadığını araştırmak üzere otelin oda oda arandığını belirtti. Emniyet Müdürü Hasan Gaffur da oteldeki son teröristlerin de öldürüldüğünü ve yaklaşık 60 saatin ardından tüm operasyonların sona erdiğini açıkladı. Güvenlik güçleri, saldırıların diğer hedefi Trident/Oberoi Otelinde dün akşam kontrolü sağlamıştı. Saldırılarda şu ana dek en az 17 yabancının öldüğü bildirildi.

Saldırıların bilançosu; 195 ölü, 295 yaralı

Saldırılarda ölü sayısı 195'e çıktı. Yetkililer, operasyonun sona ermesinin ardından Tac Mahal otelinde daha fazla cesede rastlandığını ve ölü sayısının 195'e, yaralı sayısının da 295'e çıktığını bildirdi. Yaralıların hastanelere taşındığını belirten yetkililer, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini belirtti. Amerikan yönetiminin, Mumbai'deki saldırılarla ilgili soruşturmaya yardımcı olabilmek amacıyla Federal Soruşturma Bürosuna (FBI), bu ülkeye yetkili gönderme talimatı verdiği bildirildi.

Obama:  Terörle mücadeledeki kararlılık sarsılmayacak

ABD'de başkan seçilen Barack Obama, Hindistan'ın Mumbai kentinde düzenlenen saldırıların, dünyanın terörle mücadeledeki kararlılığını sarsmayacağını söyledi. Obama, saldırılarda 2 Amerikan vatandaşı ve Yahudi dini merkezinde rehin tutulan İsrailli haham ve eşinin ölmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, eşi ve kendisinin, yaşamını yitiren bu kişilerin ailesine başsağlığı dilediğini belirtti. "Düşüncelerimiz ve dualarımız onlar ve bu korkunç faciadan etkilenenler için" diyen Obama, "masum sivilleri hedef alan teröristlerin büyük Hint demokrasisini başarısızlığa uğratmayacağını ve dünyanın terörle mücadeledeki kararlılığını sarsmayacağını" ifade etti. ABD Başkanı Bush da yönetimin, Hint hükümetiyle ve uluslararası toplumla işbirliği içinde olduğunu belirterek, Hint yetkililerle teröristlere karşı işbirliğine devam edeceklerini vurguladı.