Hindistan'da uçak düştü: 159 ölü

Dubai'den gelen Hindistan havayollarına ait yolcu uçağı Mangalore Havaalanında inişe geçtiği sırada düştü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
YENİ DELHİ - Dubai'den gelen Hindistan havayollarına ait yolcu uçağı Mangalore Havaalanında inişe geçtiği sırada düştü. Kazada 159 kişi öldü, 7 kişi kurtuldu. 
Hindistan'ın Mangalore havaalanında pisti ıskalayarak yere çarpan Air India Express havayolu şirketine ait uçakta toplam 166 kişi olduğu ve uçakta bulunanlardan 7'sinin sağ kurtulduğu bildirildi.
Air India Express yetkilisi Jitender Bhargava, Dubai'den kalkan Boeing 737-800 tipi uçakta, 6'sı mürettebat toplam 166 kişi bulunduğunu açıkladı. Şirketin başka bir yetkilisi Anup Srivastava da, kazadan yaralı kurtulan 7 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığını duyurdu.
Kazadan sağ olarak kurtulan Pradeep adlı bir kazazede, CNN-IBN televizyonuna yaptığı açıklamada, uçağın yere yumuşak bir şekilde dokunduğunu, ancak 15 saniye sonra titremelerle sallanarak 2 parçaya ayrıldığını söyledi.
Önce yangın çıktı
Uçakta önce küçük bir yangın çıktığını anlatan Pradeep, daha sonra meydana gelen şiddetli bir patlamayla alevlerin büyüdüğünü belirtti.
Kazanın ardından 4 kişiyle birlikte uçaktan bir çukura atlayarak kurtulan Pradeep, elinden yaralandığını ayrıca bacaklarında yanıklar bulunduğunu kaydetti.
Kazadan kurtulan Abdul Puttur adlı diğer bir kazazede de, yine aynı televizyona yaptığı açıklamada, enkaz haline gelen uçaktan atlayarak kurtulduktan sonra uçakta mahsur kalan iki yolcuyu daha çekerek kurtardığını anlattı.
Feci kazadan kurtulanlardan Ömer Faruk isimli yolcu, hastanede yaptığı açıklamada, "Uçak sağ tarafa ağaçlara doğru yön değiştirdi, kabini duman kapladı. Pisti tutturamayan uçak ormanlık bölgede durdu, sonra yangın çıktı" diye konuştu.
Kablolara dolandığını, ama kendisini kurtarmayı başardığını anlatan yolcu "Ellerim, yüzüm ve bacaklarım yandı. 15 dakika sonra ineceğimizi bildiren bir anons duyuldu, içerde duman vardı, uçağın bir şeye çarptığını sanıyorum" dedi.
K.P. Manikutty adlı bir başka canlı kurtulan yolcu da, uçağın gövdesinin ikiye ayrılmasıyla enkazdan kurtulmayı başardığını belirterek, "Yolculara herhangi bir sorun olduğuna dair hiçbir şey söylenmedi, yumuşak bir iniş yapacağımızı sanıyorduk. Yere değer değmez uçakta büyük bir sarsıntı meydana geldi ve az sonra bir şeye çarptı. Sonra kırıldı ve yangın çıktı, ben de aralıktan atladım çıktım" diye anlattı.
Körfez ülkelerinden çalışan Putturismail Abdulla, uçağın yakında duracağını düşündüğünü ve inmeye hazırlandığını söyleyerek, "Ama büyük bir patlama meydana geldi, sonra uçağın benim yanımdan iki taraftan ayrıldığını gördüm. Umutsuzluk içinde dışarı atladım ve koştum. Arkama baktığımda uçağın birkaç parçaya ayrıldığını ve yanmakta olduğunu gördüm. Yaralı bacağıma rağmen yakındaki bir köye gittim ve beni hastaneye götüren arkadaşımı aradım" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir