Hintli Ruia, Standard Profil'i satın aldı

Otomotiv devleri için üretim yapan firma, büyümeye devam edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOLKATA - Hindistan merkezli Ruia Group, Türkiye'den kauçuk profil ve sızdırmazlık profili üreticisi Standard Profil A.Ş.'yi satın aldı. Satın alma anlaşması yatırım grubu Bancroft PE tarafından imzalandı.

2010 cirosu 180 milyon euro olan Standard Profil, Türkiye, Bulgaristan, Güney Afrika ve Çin'de üretim tesislerine sahip. Otomotiv sektörü için sızdırmazlık profilleri üreten firmanın müşterileri arasında Fiat, General Motors, Volkswagen ve Audi gibi Avrupa'nın devleri bulunuyor.

Standard Profil CEO'su Andreas Engel, "Yönetim ekibim ve ben, Ruia Group bünyesinde başarılı bir şekilde büyümenin devam edeceği ve müşterilerimize sunduğumuz hizmetler yeni bölgelere yayılacağı için de çok heyecanlıyız" dedi.

Bancroft Yönetim Kurulu Üyesi Tamas Szalai ise "Standard Profil'in mülkiyetimiz altında elde ettiği başarılardan gurur duyuyoruz. Birleşme, şüphesiz ki olumlu sonuçlar doğuracak" dedi.

16 firmaya yatırım yaptı

Özel sermaye şirketi  Bancroft, Doğu ve Orta Avrupa ile Türkiye'de yatırımları bulunan bir şirket. 1996 yılında piyasaya sürdüğü ilk fonundan bu yana, Bancroft 16 firmaya yatırım yaptı ve Standard Profil dahil olmak üzere bu yatırımların 11 tanesini başarıyla sonuçlandırdı.

Ana faaliyet alanı altyapı ekipmanları, otomotiv yan sanayi ürünleri ile motorlu araç lastikleri olan Ruia Group, hızla büyüyen Hintli bir endüstri firması. Ruia Group, toplamı 700 milyon Euro'yu aşan grup satışlarıyla Avrupa'da da güçlü bir konuma sahip.

Bu konularda ilginizi çekebilir