Hırvatistan'da su baskını uyarısı

Eriyen kar sularının nehirlerdeki su seviyelerini yükseltmesinin neden olduğu sellerle mücadele eden Hırvatistan'da, yeni taşkınların yaşanabileceği uyarısında bulunuldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZAGREB - Eriyen kar sularının nehirlerdeki su seviyelerini yükseltmesinin neden olduğu sellerle mücadele eden Hırvatistan'da, yeni taşkınların yaşanabileceği uyarısında bulunuldu. 

Meteoroloji biriminden yapılan açıklamada, eriyen kar suları nedeniyle nehirlerdeki su seviyelerinin yeniden yükseleceği belirtildi. 

Sava, Kupa ve Odra nehirlerin yeniden taşabileceği, bu nedenle vatandaşların su baskınlarına karşı tedbirli olması gerektiği ifade edildi. 

Sava Nehri'nde su seviyesinin yükselmesi nedeniyle de Yasenovats, Novska ve Lipovlyana şehirlerinde acil durum ilan edildi. 

Öte yandan, daha önce yaşanan taşkınlardan en fazla Velika Goritsa şehri çevresindeki yerleşim birimleri olumsuz etkilendi. 

Taşkınlar nedeniyle, karayolu ulaşımında aksaklıkların yaşandığı Velika Goritsa yakınlarındaki Çiçka Polyana'da yaşayan vatandaşlara gıda yardımı yapıldı. 

 Vrbovets, Velika Goritsa, Karlovats ve Sisak şehirleri çevresindeki bazı yerleşim yerlerini önceki günlerde, Sava ve Kupa nehirlerinin taşması nedeniyle su basmıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir