IBM Türk, İnovasyon Merkezi'ni açtı
Merkezde eğitim kursları ve danışma hizmetleri verilecek
İSTANBUL - IBM Türk, inovasyon stratejisi kapsamında kurduğu IBM İnovasyon Merkezini hizmete açtı. Ziyaretçiler merkezin eğitim kursları ve danışma hizmetlerinin yanı sıra, son teknolojiye sahip sunucularının kapsamlı teknik altyapısından da yararlanabilecek.
Açılış, IBM Türk Genel Müdürü Eray Yüksek, Ülke Teknoloji Lideri Suat Kızıltaş, IBM Güney Batı Avrupa Direktörü ve Bağımsız Yazılım Sağlayıcıları (ISV) ve Geliştirici İlişkileri Yöneticisi Gabriel Tal ve IBM Risk Sermayesi Grubu Yazılım Stratejisi Yöneticisi Deborah Magid'in katılımıyla gerçekleştirildi.
Eray Yüksek, açılışta, "IBM Türk olarak, 70. yılımızda hayata geçirdiğimiz bu önemli yatırımla, IBM'in Türkiye pazarına duyduğu inancın bir kez daha altını çizmenin gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Biz, inovasyonu teknolojik değil toplumsal bir olgu olarak tanımlıyoruz. IBM'in stratejik rotasında önemli yapı taşlarından biri olan inovasyonun fabrikası olmasını hedeflediğimiz merkezi, bu özel yıl içinde, tüm paydaşlarımızın hizmetine sunuyoruz" diye konuştu.
IBM İnovasyon Merkezi, IBM çözüm ortaklarına, bağımsız yazılımevlerine, kurum ve kuruluşlara, risk sermayesi işletmecilerine, teknoloji dünyasına yeni adım atan şirketlere, BT uzmanlarına ve akademisyenlere açık olacak. Ziyaretçiler merkezin eğitim kursları ve danışma hizmetlerinin yanı sıra, son teknolojiye sahip sunucularının kapsamlı teknik altyapısından da yararlanabilecek.
BT profesyonelleri ve akademisyenler, uygulamalı çalışmalar, teknik seminerler ve bilgilendirme toplantıları aracılığıyla bilgilerini geliştirebilecek, IBM DeveloperWorks'teki açık kaynak kodlu en güncel teknolojileri keşfedebilecek.
Merkezin ziyaretçilerine sunduğu en değerli olanaklardan biri, dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan 41 İnovasyon Merkezinin uzmanlığını kapsayan bir ağa erişebilmeleri olacak. Böylece şirketler ve akademisyenler, herhangi bir merkeze ne kadar uzak olurlarsa olsunlar, IBM'in en iyi satış, pazarlama ve teknik uzmanlarına anında erişebilecek. Örneğin, İstanbul'da bulunan bir çözüm ortağı, Kaliforniya'daki IBM İnovasyon Merkezinin uzmanlarıyla çalışarak, kendi uygulamasını o bölgedeki müşteri koşullarına uygun hale getirebilecek, böylece yurt dışında yeni iş fırsatları yaratabilecek.