IKBY'den Bağdat'a "Peşmerge"eleştirisi

IKBY Peşmerge Bakanlığı, Irak Başbakanı İbadi'nin DEAŞ'a karşı ilan ettiği zaferde Peşmerge'nin ismini zikretmemesini eleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı, Irak Başbakanı Haydar İbadi'nin terör örgütü DEAŞ'a karşı ilan ettiği zaferde Peşmerge'den bahsetmemesini eleştirdi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Irak Başbakanı Haydar İbadi, terör örgütü DEAŞ ile savaşın bittiğini açıkladı. Tüm silahlı güçlerin isimlerini telaffuz etti ancak hiçbir şekilde Peşmerge'yi zikretmedi" ifadeleri kullanıldı.

DEAŞ ile mücadelede bin 824 Peşmerge'nin hayatını kaybettiği, 10 binden fazlasının ise yaralandığı bilgisine yer verilen açıklamada, İbadi'nin bu Peşmerge çocuklarına ne diyeceğinin merak edildiği kaydedildi.

DEAŞ'a karşı savaşın sona ermesi nedeniyle İbadi pazar günü ülke genelinde resmi tatil ilan ederken, IKBY ise bu karara karşı çıkıp tatil ilanını uygulamadı.

Irak Başbakanı İbadi, dün başkent Bağdat'ta güvenlik güçlerinin Irak-Suriye sınırında kontrolü sağladığını ve terör örgütü DEAŞ'la savaşın bittiğini açıklamıştı.

Irak'ın DEAŞ mücadelesi sona erdiIrak'ın DEAŞ mücadelesi sona erdi