İki devin logosu değişti

Starbucks ve Pepsi'nin logoları değişti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünyanın önde gelen kahve zinciri Starbucks'ın logosu değişiyor.

İngiliz The Guardian gazetesinde yer alan habere göre, Starbucks logosundan yazıları, İngiltere'deki dükkanlarından klasik beyaz fincanları kaldıracak.

Kahve devinin ilham perisi resmi markanın yüzü olarak öne çıkacak. Şirketin CEO'su Howard Schultz, bu değişimle markanın paketlenmiş ürünler satışına hız kazandıracağına inandığını kaydetti.

Ağır beyaz kupa tarzı bardakların yerini ise daha hafif porselen fincanlar alacak.

Kahve zinciri 2008'de satışlar hız kesince, çoğu ABD'de olmak üzere dünyada toplam 1000 kadar dükkanını kapattı.

İngiltere'de Mart'tan itibaren 140 bin bardak değişiyor. İngiltere'de ayrıca, farklı dekor ve konseptlerde dükkanlar da açacak.

"Her Şeyi Yenile"

Pepsi bir süre önce "Her Şeyi Yenile" (Refresh Everthing) sloganıyla yenilediği logosunu, 2011 yılında Türkiye'de kullanmaya başlayacak.

PepsiCo açıklamasına göre, yeni yılın ilk günleriyle birlikte ürünlerindeki logolarını yenilemeye başlayan Pepsi, bu çalışmaları nisan ayına kadar tamamlamayı planlıyor.

Pepsi 111 yıllık tarihinde 10. kez logo değişimini gerçekleştirirken, marka olarak dinamizmini logolarına yansıtmayı hedefledi.

PepsiCo İçecek Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Deniz Aktürk Erdem, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Pepsi'nin marka olarak hep dinamizmi ve tüketicisine değer katmayı tercih ettiğini belirtti.

Pepsi'nin logo tasarımlarında ve sloganlarında sürekli yenilik peşinde gitmesinin nedenin de bu olduğunu ifade eden Erdem, 2011 yılının Pepsi'nin yeni gülümseyen logosuyla Türkiye ile buluştuğu yıl olacağını kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir