İki uçakta daha çatlaklar var

ABD'de, Southwest Havayollarına ait uçağın, kabininde açılan delik nedeniyle acil iniş yapmasına neden olan benzer çatlaklar iki uçakta daha tespit edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YUMA - ABD'de, Southwest Havayollarına ait bir uçağın, kabinde açılan delik nedeniyle acil iniş yapmasına neden olan benzer çatlakların şirketin 2 uçağında daha görüldüğü belirtildi.

Havayolu şirketinden yapılan açıklamada, benzer çatlaklara rastlanan 2 uçakta incelemelerin devam edeceği ve hizmete girmeden önce daha fazla bakım yapılacağı ifade edildi.

Şirketin Boeing 737-300 tipi 19 uçağının özel bir test uygulanarak incelendiği, herhangi bir soruna rastlanmadığı ve uçakların hizmete sunulacağı belirtilen açıklamada, diğer 58 uçağın bakım işlemlerinin birkaç gün daha süreceği kaydedildi.

Southwest Havayolları, kazanın ardından uçaklarını bakıma almış ve dolayısıyla yaklaşık 600 uçuş hafta sonu iptal edilmişti.

 Facianın eşiğinden dönüldü

 ABD’de Phoenix’ten Sacramento’ya uçan Southwest Havayolları’na ait Boeing 737 tipi 118 kişilik yolcu uçağının California semalarında uçarken tavanında delik açıldı.

Federal Havacılık sözcüsü Ian Gregor cumartesi günü meydana gelen kazada, 812 sefer sayılı uçağın pilotunun kabin basıncının düşmesi üzerine Phoenix'e 240 kilometre uzaklıktaki Yuma askeri üssüne başarılı bir acil iniş yaptığını kaydetti.

Kazanın ardından bir uçuş görevlisinin hafif yaralanması dışında 118 yolcudan yaralanan olmadığı belirtildi.

Federal Havacılık kayıtlarına göre, uçakta çatlaklar 1 yıl önce tespit edildi ve onarıldı.

Uçakta delik açılmasının nedeni henüz bilinmiyor, ancak FBI "mekanik bir arıza" olduğunu kaydediyor.

Southwest Havayolları sözcüsü Linda Rutherford, Boeing  737 tipi uçağın yolcu kabininde uçuş sırasında delik açılması ve uçağın Arizona askeri üssüne acil iniş yapmasının ardından, şirkete ait 80 uçağın incelemeye alındığını belirtti.

Rutherford, uçakların incelemeye alınması nedeniyle 600 uçuşun iptal edildiğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir