İkinci tur 14 Ağustos'ta

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Ortadoğu barış süreci kapsamında İsrail ile Filistin arasındaki müzakerelerin ikinci görüşmesinin 14 Ağustos'ta Kudüs'te gerçekleştirileceği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, gazetecilere yaptığı açıklamada, müzakereler için ABD Ortadoğu Özel Temsilcisi Martin Indyk'ın da bölgeye gideceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, görüşmelerin ardından herhangi bir duyuru yapılmasını beklemediğini kaydeden Psaki, "Kerry, müzakere heyetlerinin samimi bir şekilde ve müzakerelerde ilerleme sağlama amacıyla masada yer aldıklarına inanıyor" dedi.

İsrail'in illegal yerleşim birimi kurma faaliyetlerine ilişkin de açıklama yapan Psaki, "ABD, devam etmekte olan yerleşim faaliyetlerinin meşruiyetini kabul etmiyor ve bu yerleşimleri meşrulaştırma çabalarının karşısında yer alıyor" ifadesini kullandı.

İsrail ve Filistinli müzakereciler, ABD'nin "kolaylaştırıcı" rol oynayacağı görüşme sürecinde nihai statü anlaşmasına varmak için kendilerine süre olarak hedef koydukları en az 9 ayılık zorlu serüvene 30 Temmuz'da başlamışlardı.

Taraflar, Washington'da 3 yıl aradan sonra Dışişleri Bakanı John Kerry'nin ev sahipliğiyle başladıkları doğrudan görüşmelerle 60 yıllık ihtilafa çözüm bulmayı amaçlıyor.