İlk kıblenin korunması için 'genel seferberlik' çağrısı

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın korunması için "genel seferberlik" çağrısı yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DOHA - Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin, Mescid-i Aksa'nın korunması için Müslümanlara "genel seferberlik" çağrısında bulunduğu belirtildi.

Birlik Başkanı Yusuf el-Karadavi ve Genel Sekreteri Ali Karadaği'nin imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Müslümanların, İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine karşı sessiz kalmamaları gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, "Mescid-i Aksa'nın korunup, zaman ve mekan olarak ikiye bölünmesini önlemek için  tüm Müslümanları seferber olmaya çağırıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Kudüs halkından Mescid-i Aksa'da baskınlara karşı nöbet tutmaları talep edilirken, Arap ve İslam ülkelerine Mescid-i Aksa'yı koruma konusunda üzerlerine düşen tarihi sorumluluğu yerine getirmeleri çağrısında bulundu.

 İsrail'in, Aksa'ya herhangi bir zarar verme veya buranın Müslümanlara kapatılması konusunda uyarıldığı da bildirildi.

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor. Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu inancıyla bu alanda kazı çalışmaları yapıyor.

Yahudi Yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içine de girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir