İlk resmi mesaj yoksullar için

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

VATİKAN - Vatikan Devlet Başkanlığı'na geçen hafta seçilen Papa Francis, güçsüzlerle yoksulların korunması çağrısında bulundu.

Francis, resmi papalık ayininde yaptığı konuşmasında, çevrenin korunmasının, kişilerin birbirlerine sevgi ve şefkatle davranmasının ve "yok oluşun alametlerine", nefrete, kıskançlığa ve "insanları lekeleyecek gurura" izin verilmemesinin gerekliliğine değindi.
Bir papanın, güçsüz ve yoksullar başta olmak üzere Tanrı'nın yarattığı tüm insanları şefkatle kucaklaması gerektiğini belirten Francis, ''Bugün birçok karanlığın içinde umut ışığı görmeye ve başkalarına umut veren kadın ve adamlar olmaya ihtiyacımız var. Tanrı'nın yarattığı her erkek ve kadının korunması, onlara sevgi ve şefkatle bakılması, umudun ufkunu genişletmek ve ışık demetinin kara bulutlar arasından süzülmesine izin vermektir'' dedi.
 
Francis'in konuşması sık sık alkışlarla kesildi. Emerit Papa 16. Benediktus'un 28 Şubat'ta görevinden ayrılmasını takip eden Konklav sürecinde (Papalık seçimi) yeni papa seçilen Francis, bugün resmi papalık ayinini icra ederek görevine başladı.