IMF Başkanı: İşsizlik zor bir sorun olmaya devam edecek

Strauss-Kahn, küresel krizin henüz geride kalmadığını dile getirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

LONDRA - Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, küresel krizin henüz geride bırakılmadığını ve işsizliğin halledilmesinin zor bir sorun olmaya devam edeceğini söyledi.

Strauss-Kahn, Londra'da düzenlediği basın toplantısında, krizin geride bırakılmadığını ve krizin birçok sonucunun üstesinden gelinmesi gerektiğini belirterek, bu sonuçların başında bir süre daha halledilmesi zor bir sorun olarak kalan işsizliğin geldiğini ifade etti.

IMF Başkanı, "şu an, krizden çıkış stratejilerini yürürlüğe koyma zamanı olmadığını, talebi desteklemeye devam edilmesi gerektiğini" belirtti.

Strauss-Kahn, İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan G-20 zirvesinin, G-20 ülkeleri ve IMF'nin her defasında iyileşen ilişkisi çerçevesinde, "beraber yürüdüğünü" gösteren iyi bir toplantı olduğunu da ifade etti.

Zirvede alınan önlemlerle ilgili olarak Strauss-Kahn, yapılması gerekenler konusunda büyük bir uyumun olduğunu ancak şimdi somut önlemlerin gerektiğini kaydetti.

Kaynak 500 milyar dolara yaklaştı

Bu arada IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, G20'nin Londra'daki Maliye Bakanları toplantısı ardından yaptığı açıklamada, Fon'a üye ülkelerin mali katkı vaatlerinin 500 milyar dolara yaklaştığını söyledi.

Bu arada, Çin'den sonra, Hindistan da IMF'nin çıkaracağı bonolardan, 10 milyar dolara kadar satın alma taahhüdünde bulundu.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Maliye bakanları, Uluslararası Para Fonu'na (IMF) olan katkı düzeyini, 125 milyar avroya (175 milyar dolar) çıkartma konusunda anlaştılar.

IMF, küresel krizle mücadele kapsamında, halen 250 milyar dolar düzeyinde bulunan rezervlerini, 500 milyar dolarlık ilave kaynak ile toplam 750 milyar dolara çıkarmayı amaçlıyor.