IMF'den Fed uyarısı

IMF, Fed'in faizi sürpriz şekilde artırması halinde küresel finans piyasalarında genele yayılan bir dalgalanmayı tetikleyebileceği uyarısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Wall Street Journal’da yer alan habere göre, IMF Fed'in faiz hamlesinde sürpriz tehlikesi görüyor. IMF, Fed'in faizi sürpriz şekilde artırması halinde küresel finans piyasalarında genele yayılan bir dalgalanmayı tetikleyebileceği uyarısında bulundu.

Altı ayda bir hazırladığı finansal istikrar raporunu açıklayan IMF, doların güçlenmesi ve Fed'in faiz artırımına yaklaşmasıyla finansal sistemi tehdit eden risklerin geçen yıldan bu yana arttığını söyledi. IMF, kurlardan para politikasına kadar potansiyel sorunlardan oluşan uzun bir liste açıkladı. IMF, Fed'in faizi beklenenden erken ya da hızlı artırması halinde uzun vadeli faizlerde sıçrama yaratabileceği tespitinde bulundu. Fed yetkilileri ile piyasaların faiz beklentileri arasındaki büyük fark olduğuna dikkat çeken IMF, yatırımcıların enflasyon konusunda iyimser kalmış olabileceklerini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir