”IMF'nin en az 100 milyar $'lık ek kaynağa ihtiyacı var”

IMF Başkanı Kahn, IMF'nın küresel ekonomik düzelmeye yardımcı olmada büyük bir rol oynaması için daha fazla kaynağa ihtiyacı olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, IMF'nin küresel ekonomik düzelmeye yardımcı olmada büyük bir rol oynaması için daha fazla kaynağa ihtiyacı olduğunu belirterek "Gelecek altı ayda en az 100 milyar dolarlık ek kaynağa ihtiyaç var" dedi.

Strauss-Kahn, BBC'ye yaptığı açıklamada, "IMF'nin muhtemelen gelecek altı ayda en az 100 milyar dolarlık ek kaynağa ihtiyacı var" diye konuştu.

IMF'nin yakın gelecekte yeterli parası olmasına rağmen, muhtemelen daha fazlasına ihtiyacı bulunduğunu ifade eden Strauss-Kahn, "Ancak aynı zamanda sorunları olan ülkelerin sayısı önemli oranda arttı ve IMF'den destek istediler. Bu yüzden daha fazla kaynağa ihtiyacımız var" dedi.

Japonya'nın IMF'ye 100 milyar dolar taahhüt etmesini "önemli bir adım" olarak değerlendiren Strauss-Kahn, "IMF'nin şimdi bugün karşı karşıya olduğumuz sorunla ilgilenmek için yeteri kadar kaynağı var. Sorun şimdiden itibaren önümüzdeki altı ayda karşılaşacağımız problemi halledebilmek ve bütün devlet ve hükümet başkanlarının güçlü bir IMF'ye ihtiyaç bulunduğunun farkında olduklarını düşünüyorum" diye konuştu.

Strauss-Kahn, "düzenlemelerin sonuçlarından nüfusun en fazla zarar görebilecek bölümünü korumak için bazı sosyal güvenlik programları uygulama çabası içinde olacaklarını" da belirtti.

ABD ve Japonya gibi dünyanın bazı ülkelerinde faiz oranlarında önemli kesintilere gidildiğini, bunun dünyanın diğer yerlerinde de yapılabileceğini ifade eden Strauss-Kahn, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) da faiz oranında yeni bir kesintiye gitmesi gerektiğini düşündüğünü söyledi.