”IMF'nin varlığı yeni önleme neden olmayacak”

Yunanistan Maliye Bakanı, destek mekanizmasının bütçe açığı sorununu kendi başına çözmekteki kararlılığının görülmesi nedeniyle oluşturulduğunu vurguladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistan Maliye Bakanı Yorgo Papakostandinu, Brüksel'de geçen hafta yapılan zirve toplantısında AB ülkelerinin Yunanistan'ın bütçe açığının kapatılması yönündeki çalışmalara verdikleri desteğe ilişkin kararlarının gerek Yunanistan gerekse Euro kuşağı için büyük bir galibiyet olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Papakostandinu, Atina'da yayımlanan Elefterotipiya gazetesine verdiği demeçte, Yunanistan'ın bütçe açığı sorununun giderilmesi yönünde, AB ile Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) katılımıyla bir destek mekanizması oluşturulması konusuna değindi.

Maliye Bakanı, AB ile IMF'nin aldıkları kararla bir destek mekanizmasının oluşturulacağını ve piyasalardan gelecek olan finansın yeterli olmaması halinde devreye sokulacağını belirttiği demecinde, Yunanistan'ın hedefinin ise söz konusu mekanizmanın devreye girmesine hiçbir zaman gerek duyulmaması olduğunu kaydetti.

IMF'nin bu destek mekanizması içindeki rolüne de değinen Papakostandinu, IMF'nin mekanizmada "azınlık halinde bulunduğunu, rolünün ise ilave teşkil ettiğini" söyledi.

IMF'nin mekanizma içindeki varlığının, Yunanistan'ın yeni ekonomik önlemler almasına neden olmayacağının altını çizen Bakan, destek mekanizmasının Yunanistan'ın bütçe açığı sorununu kendi başına çözmekteki kararlılığının görülmesi nedeniyle oluşturulduğunu vurguladı.

Papakostandinu, bu açığın kapatılması hedefiyle hayata geçirilen İstikrar ve Kalkınma Programı'nın harfiyen uygulanmasında kararlı olunduğunu da sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir