İngiliz Sterlini güç kaybediyor

Sterlin dolar karşısında 10 ayın yeni en düşük seviyesinde...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Sterlin, dolar karşısında bugün 10 ayın yeni en düşük seviyesine, euro karşısında da üç ayın en düşüğüne gerilerken, işlemciler İskoçya'daki bağımsızlık referandumu için yapılan bir online anketin sonuçlarına dikkat çektiler. Web üzerinden yürütülen bir anketin sonucu, bağımsızlığı destekleyenlerin oranının yüzde 53.9'a ulaştığını ortaya koydu.

Sterlin dolar karşısında 1.6052 ile Kasım 2013'ten bu yana görülen en düşük seviyeye gerilemesinin ardından bir miktar toparlanarak 1.6070 düzeyinde işlem gördü.

İspanya da etkileniyor

İspanya'nın 10 yıllık devlet tahvilinin getirisi de yükselirken, işlemcilere göre İskoçya'daki bağımsızlık hareketinin İspanya'nın özerk Katalonya bölgesine de yayılabileceği endişeleri piyasada etkili oldu.

İspanya'nın 10 yıllık devlet tahvilinin getirisi 10 baz puanlık artışla yüzde 2.30'a ulaştı.

Sunday Times gazetesi için YouGov tarafından daha önce yapılan bir anket, İskoçya'nın Britanya'dan bağımsız olmasını destekleyenlerin oranının kampanyanın başlamasından bu yana ilk defa öne geçtiğini göstermişti. İskoçya'nın bağımsızlığının oya sunulacağı referandum 18 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir