İngilizler AB'den ayrılmak istiyor

İngilizlerin yüzde 42'si AB'den ayrılmak istiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere'de yapılan bir kamuoyu araştırması, halkın yüzde 42'sinin ülkenin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinden ayrılması gerektiğini düşündüğünü ortaya koydu. 

OnePoll adlı araştırma şirketinin ITV televizyon kanalı için olası bir AB üyeliği referandumuna ilişkin 2 bin kişiyle yaptığı anketin sonucuna göre, katılanların yüzde 42'si İngiltere'nin AB'den ayrılmasını isterken, yüzde 31 üyeliğin devam etmesi gerektiğini söyledi.  

Ankette ayrıca katılımcılara, AB ülkelerinden İngiltere'ye gelen göçmen sayısına yönelik uygulanmak istenen kısıtlama da soruldu. 

Çıkan sonuca göre, ankete katılanların yüzde 60'ının AB'den gelen göçmen sayısına getirilecek olası bir sınırlamaya destek verdiği ortaya çıkarken, katılımcıların yaklaşık yüzde 25'i AB'den gelerek İngiltere'ye yerleşmek isteyen göçmenlerin sayısına herhangi bir kısıtlama getirilmeden uygulamanın bütünüyle engellenmesi gerektiğini savundu.  

Öte yandan, ankete katılanların yüzde 61'i, İngiliz vatandaşlarının diğer AB ülkelerinde serbestçe iş arayarak, yaşayabilmeleri gerektiğini dile getirdi. 

İngiltere'nin Muhafazakar Partili Başbakanı David Cameron gelecek yıl mayıs ayında yapılacak genel seçimi kazanması halinde, AB ile ilişkilerde müzakereler yürütülmesini ve bu müzakerelerin sonunda 2017 yılına kadar İngiltere'nin 1973 yılından bu yana sürdürdüğü AB üyeliğiyle ilgili referanduma gidilmesini istiyor.  

AB'nin reforma ihtiyacı olduğunu savunan Cameron, yürütülecek müzakere konularından birinin de serbest dolaşıma ve göçe sınırlama getirilmesi olması gerektiğini ifade ediyor.  

Bu konularda ilginizi çekebilir