İngiltere, Brexit tazminatını artıracak

Brexit süreciyle ilgili ülkesinde sert eleştirilerin hedefi olan İngiltere Başbakanı May'in, Avrupa Birliği'ne ayrılık için ödenecek miktarı artırmayı teklif etmek istediği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiltere ile Avrupa Birliği arasında ticari ilişkilerin geleceğine yönelik müzakerelerin aralık ayında başlamasını sağlamak için yeni bir adıma hazırlanıyor. 

The Sun gazetesinin haberine göre May, Brexit ticaret görüşmelerinin başlamasını sağlamak için Avrupa Birliği'ne ayrılık için ödenecek miktarı artırmayı teklif etmeyi planlıyor.
Brexit faturası olarak Avrupa Birliği'ne 18 milyar sterlin ödemeyi teklif eden May, bu rakamı 20 milyar sterlin seviyesine çıkaracak.

AB liderleri, 14 Aralık'ta Brüksel'de yapacakları toplantıda İngiltere ile Brexit müzakerelerinin ikinci aşaması olan gelecekteki ticari ilişkilere geçilip geçilmemesine karar verecek.

AB Komisyonu'nun Brexit baş müzakerecesi Michel Barnier, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada 14 Aralık'taki zirvede müzakerelerde ikinci aşamaya geçilmesi konusunun ele alınabilmesi için İngiltere'nin 2 hafta içinde bir adım atması gerektiğini ifade etmişti.

AB'den Brexit için acil durum planıAB'den Brexit için acil durum planı