İngiltere faizlere dokunmadı

İngiltere Merkez Bankası politika faizini ve tahvil alım miktarını değiştirmedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere Merkez Bankası (BOE) bugün yaptığı toplantıda faiz oranlarını sabit tutarken, politika yapıcılar İngiltere'deki ücretlerin artış hızı ile küresel ekonomiden gelen karışık sinyaller arasındaki dengeyi tutturmanın yollarını aramaya devam ettiler.

BOE Para Politikası Kurulu'nun gerçekleştirdi toplantıda politika faiz oranı beklentiler doğrultusunda değiştirilmeyerek yüzde 0.5'te bırakılırken, herhangi bir açıklama yapılmadı.

BOE'nin faiz görünümü genel olarak İngiltere'de ücret artışlarının hızına bağlı olurken, bu konu Maliye Bakanı George Osborne tarafından dün sunulan hükümet bütçesinin yoğunlaştığı ana nokta olmuştu.

Osborne 25 yaş ve üzerindeki çalışanlar için yeni bir ulusal asgari ücret açıklarken, birçok ekonomist bunun faiz artışının yaklaştığına dair bir işaret olabileceği değerlendirmesinde bulundu.

BOE Başkanı Mark Carney geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada Yunanistan'ın borç krizinin İngiltere ekonomisi üzerindeki en büyük tehdit olduğunu belirtirken, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'deki yavaşlamanın da bir diğer tehdit olduğunu belirtti.

BOE 375 milyar sterlin olan tahvil alım programını da değiştirmedi.