İngiltere kraliyet çifti New York'a geldi

İngiltere kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Cambridge Dükü William ile eşi Kate, ABD ziyaretine başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK  - İngiltere kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Cambridge Dükü William ile eşi Kate, iki günlük resmi ziyaret için ABD'ye geldi. Nisan ayında ikinci bebeklerini bekleyen çiftin oğulları George'u ABD'ye getirmedikleri belirtildi. 

New York'ta daha önce Prenses Diana'nın da kaldığı Carlyle Hotel'e yerleşen çifte otele girişleri sırasında basın mensupları ve hayranları yoğun ilgi gösterdi. 

Çift, ABD'ye düzenledikleri ilk resmi ziyaretlerinde yardım kuruluşları ve teknoloji sektörüyle ilgili etkinliklere katılarak NBA karşılaşmasını izleyecek.  

Prens William, bugün günübirlik Washington'a geçerek Beyaz Saray'da Başkan Barack Obama ve Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüşecek. 

Öğleden sonra New York'a dönecek Prens William eşiyle Barclay Center'da Brooklyn Nets ile Cleveland Cavaliers arasında oynanacak NBA maçını izleyecek. 

Çift, New York ziyaretlerinde 11 Eylül saldırılarının gerçekleştiği Dünya Ticaret Merkezi ile Metropolitan Müzesi'ni de ziyaret edecek. Çift onuruna, geliri St. Andrews Üniversitesi'ne bağışlanmak üzere resepsiyon da verilecek. Resepsiyona eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve kızı Chelsea ile Tom Hanks gibi ünlü isimlerin katılacağı kaydedildi. Geceye katılmanın bedelinin 10 bin dolara kadar çıktığı öğrenildi. 

Çift, 9 Aralık'ta ABD'den ayrılacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir