İngiltere Parlementosu'nda Türkiye Dostluk Grubu kuruldu

İngiltere Parlementosu'nda Türkiye Dostluk Gurubu kuruldu. Tüm partilerden milletvekili ve Lordlar Kamarası üyelerinin katıldığı Grup, en büyük dostluk gruplarından birisi oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Londra merkezli düşünce kuruluşu Türkiye Araştırmalar Merkezi'nin (CEFTUS) girişimiyle, İngiltere Parlementosu'nda 30 milletvekili ve Lordlar Kamarası üyesinin katıldığı "İngiltere Parlementosu Türkiye Dostluk Grubu" kuruldu.

Tüm partilerden milletvekili ve Lordlar Kamarası üyelerinin katıldığı Grup, İngiltere Parlementosu'ndaki en büyük dostluk gruplarından birisi oldu.

İşçi Partili Liverpool Milletvekili Dan Carden’in Kurucu Başkanlığa seçildiği Türkiye Dostluk Grubu'nun ilk toplantısında, Muhafazakar Parti milletvekilleri David Warburton ve David Amess, Liberal Demokrat Parti Milletvekili Tom Brake ve İskoçya Ulusal Partisi milletvekilleri Brendan O’hara ile Lord Maurice Glassman ve Baroness Harris Başkan Yardımcılıklarına seçildiler.

İngiltere Parlementosu Türkiye Dostluk Grubu'nun, toplumun sorunlarına çözüm önerileri geliştirmek üzere kurulduğunu belirten CEFTUS Direktörü İbrahim Doğuş, kısa sürede önemli çalışmalar başlatacaklarını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir