İngiltere'de göçmen karşıtı partinin üyesine uzaklaştırma

UKIP üyesi Andre Lampitt Twitter üzerinden attığı ırkçı mesajlar nedeniyle partisinden uzaklaştırıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA  - Avrupa Birliği ve göçmen karşıtı görüşleriyle bilinen Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) üyesi Andre Lampitt, sosyal paylaşım sitesi üzerinden ırkçı mesajlar yazdığı gerekçesiyle partisinden uzaklaştırıldı. 

Londra'nın güneyinde bulunan Merton Belediyesi'ne UKIP'ten meclisi üyesi adaylığını koyan Lampitt aynı zamanda, UKIP'in 22 Mayıs'ta Birleşik Krallık'ta yapılacak Avrupa Parlamentosu seçim kampanyasının reklamlarında da yer almıştı.

UKIP'in seçim kampanyası için hazırladığı reklam filminde inşaat işçisini canlandıran Lampitt, Doğu Avrupa'dan İngiltere'ye çalışmaya gelen inşaat işçilerin az paraya çok çalışmasından şikayet ederek, iş bulmakta zorlandığını ve ailesini artık geçindiremediğini vurguluyor.

Lampitt'in sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden attığı mesajlar "aşırı ırkçı görüşler" olarak değerlendirilirken, konuyla ilgili İngiliz basınına açıklamalarda bulunan UKIP Genel Başkanı Nigel Farage Lampitt ile ilgili soruşturmanın başlatıldığını ve çok kızgın olduğunu söyledi. Farage, "Böyle birisinin aradan kaçmasına izin verildiği için hayalkırıklığına uğradım. Birileri bir yerde çok çok büyük bir hata yaptı. Sistemlerimizle ilgili bazı sorunlar oldu. Bu adam ayıklanmalıydı ancak öyle olmamış" diye konuştu.

Lampitt'in reklam yüzü olarak seçim kampanyasında yer almasına ise "çünkü iyi bir aday olacağı söylenmişti" diyerek açıklama getiren Farage, "Nerede yanlış yapıldığını öğreneceğim. Birileri bunun sorumluluğunu üstlenecek" ifadelerini kullandı.

Zimbabve asıllı bir göçmen olan Lampitt, tepkilere neden olan Twitter mesajlarında, "Tüm Müslümanlar Avrupa'yı terk etmeli ya da İslam'ın zavallı şeytani bir din olduğunu ilan etmeli", "Nijeryalıların çoğu genellikle kötü insanlar", "Afrikalıları bırakın kendilerini öldürsünler" gibi ifadeler kullanmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir