İngiltere'de grev

İngiltere'de British Airways'in ardından demiryolu çalışanları da grev kararı aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LONDRA - İngiliz havayolu şirketi British Airways'in (BA) kabin görevlileri bu akşamdan itibaren greve giderken, demiryolu çalışanları da grev yapma kararı aldı.

BA çalışanları bu geceden itibaren başlayarak üç gün çalışmayacak. Havayolunun kabin görevlileri ayrıca, 27 Marttan itibaren 4 gün daha grev yapacak.

BA yönetimi, yolcuların bu grevden etkilenmemeleri için önlemler aldığını duyuruyor ancak çok sayıda yolcunun uçuşlarını iptal ettiği belirtiliyor. BA çalışanları, iş güvenliği ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini istiyor. Konuya ilişkin anlaşmazlık, Unite adlı sendika ile havayolu şirketinin yönetimi arasında geçen yıldan bu yana sürüyor.

İngiliz havayolu şirketi çalışanlarının grevinin Nisan ayı başındaki Paskalya tatilinin hemen öncesine denk gelmesi nedeniyle çok sayıda yolcuyu olumsuz etkileyebileceğine dikkati çekiliyor.

Bu arada, demiryolu sinyalizasyon sistemleri çalışanları da iş güvenliğinin iyileştirilmesi ve işten çıkarmaların durdurulması için grev kararı aldı. İngiltere'de son 16 yıldır demiryolu çalışanlarının grev yapmadığına dikkati çekilirken, çalışanların grev zamanını Nisan ayı başı olarak açıklamasının beklendiği kaydediliyor.