İngiltere'de işsiz sayısı artacak

Yılın ikinci yarısında işsiz sayısının 3,2 milyona yükseleceği öngörülüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LONDRA - İngiltere'de işsizlik oranının gelecek yılın ikinci yarısında toplam iş gücünün yüzde 10'u seviyesine ulaşacağı ve işsiz sayısının 3,2 milyona yükseleceği belirtildi.

İngiltere Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamada, ekonominin 2009 yılının ilk çeyreğinde bozulmayı sürdürdüğüne işaret edildi.

Açıklamada, hükümete de gelecek ay hükümetin açıklayacağı bütçenin, ekonomiyi ayağa kaldırmak için "son gerçek fırsat" olduğu uyarısında bulunuldu.

İşsiz sayısının 2008 yılının son çeyreğinde 1,97 milyon olduğu İngiltere'de hükümet, yılbaşından bu yana şirketlere yardım amacıyla bir dizi tedbir açıklamış, bunların içinde küçük ve orta ölçekli firmalara 20 milyar sterlinlik kredi verilmesi gibi önlemler de yer almıştı.

Banka kurtarma operasyonlarının da zor durumdaki sektörlere dolaylı yardım anlamına geldiği, kurtarılan bankaların sektörlere borç verme konusunda cesaretlendirildiği belirtiliyor.

Bütün bu adımlara rağmen İngiltere'deki muhalefet partileri, hükümeti zor durumdaki sektörlere yeterince yardım etmemekle suçluyor.