İngiltere'de yerel seçim yapılıyor

Ülke genelinde 35 bölgede belediye meclisi üyeleri seçiliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere'de 34, Galler'de ise bir bölgede yerel seçim yapılıyor.

Bristol, Durham, Essex, Doğu Sussex, Kent, Norfolk, Surrey ve Cornwall gibi bölgelerde 2 bin 300'den fazla yerel yönetim üyesini belirlemek için yapılan seçimde oy verme işlemi bu sabah başladı.
Seçmenler yerel saatle 22.00'ye kadar oy kullanabilecek. Yerel seçimde belediye meclisi üyelerinin yanı sıra Doncaster ve Kuzey Tyneside'ın belediye başkanları da belli olacak.
Yerel seçim, ülkedeki siyasi partilere mevcut kamuoyu desteğini ortaya koyması ve özellikle Muhafazakar-Liberal Demokrat koalisyon hükümeti açısından önem taşıyor.
Yerel seçimin yapıldığı bölgelerde ComRes adlı araştırma şirketinin son anketi, koalisyon hükümetinin büyük ortağı Muhafazakar Parti'ye desteğin yüzde 31, muhalefetteki İşçi Partisi'ne desteğin yüzde 24, AB karşıtı görüşleriyle bilinen Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'ne (UKIP) desteğin yüzde 22, koalisyonun küçük ortağı Liberal Demokrat Parti'ye desteğin ise yüzde 12 olduğunu ortaya koydu.
Birleşik Krallık'ta geçen yıl ise başkent Londra'nın da arasında bulunduğu 181 belediye için sandık başına gidilmiş ve seçim sonucunda Muhafazakar Partili Boris Johnson Londra belediye başkanlığı koltuğunu korusa da seçim genelinde muhalefetteki İşçi Partisi, koalisyon hükümetine karşı zafer elde etmişti. İngiltere'de genel seçimin ise 2015 yılının mayıs ayında yapılması bekleniyor.