İngiltere'nin dev bankaları stres testini geçti

İngiltere'nin önde gelen bankaları HSBC, Barclays, Santander, Standard Chartered ve Nationwide, BOE'nin uyguladığı stres testinden geçti. The Co-operative Bank'ın sermayesi ise muhtemel şoklara karşı yetersiz bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere Merkez Bankası (BOE) tarafından tüm İngiliz bankalarına uygulanan stres testinden bütün büyük bankalar geçti, sadece The Co-operative Bank'ın olası şoklara karşı sermayesinin yetersiz kalabileceği belirtildi. 

İngiltere Merkez Bankası'nın denetim kuruluşu PRA tarafından gerçekleştirilen stres testinde İngiltere'nin önde gelen bankaları HSBC, Barclays, Santander, Standard Chartered ve Nationwide'ın stres testinden geçmeyi başardığı açıklandı. 

The Co-operative Bank'ın sermayesi yeterli değil

Sadece The Co-operative Bank'ın 2013 yılsonu verileri çerçevesinde muhtemel şoklara ve ekonomide görülebilecek olumsuz senaryolara karşı durması için sermayesinin yeterli olmadığı kaydedildi. 

İngiltere Merkez Bankası, stres testine temel oluşturan senaryoda işsizliğin yüzde 12, yıllık enflasyonun yüzde 6'nın üzerinde, faiz oranlarının da yüzde 4,2 olması varsayımını kullandı. 

BOE açıklamasında stres testi için kullanılan senaryonun uç bir örnekleme olduğunu, bu tip bir senaryonun gerçekleşme olasılığının bulunmadığını da belirtti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir