İngiltere'de yeni siyasi hareket sinyali

İngiltere siyasetinde devasa bir boşluk olduğunu söyleyen, Brexit müzakerelerinden sorumlu bakanı David Davis'in eski danışmanı Chapman, yeni bir siyasi hareket sinyali verdi. Chapman'a göre bu harekette halihazırda bakan olan isimler de yer alabilir.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere'nin Brexit müzakerelerinden sorumlu bakanı David Davis'in eski danışmanı Chapman, İngiltere'nin AB'den ayrılmasının önüne geçmek için yeni bir siyasi harekete ihtiyaç olduğu fikrine mevcut hükümetten iki bakanın sempati gösterdiğini söyledi.

İngiltere'yi AB içinde tutmayı hedefleyecek yeni siyasi hareket konusunda hem Muhafazakar Parti'den hem de İşçi Partisi'nden kıdemli siyasetçiler ile temas halinde olduğunu ifade eden Chapman, "Mevcut kabineden iki isim, ve önceki Muhafazakar parti hükümetlerinde yer almış bir grup insan, gölge kabineden bazı isimlerle temas halindeyiz" diye konuştu.

Bu insanlarla Muhafazakar Parti veya İşçi Partisi'nden ayrılmalarını konuşmadıklarını belirten Chapman, "Ancak insanlar İngiltere siyasetinin merkezinde şu anda devasa bir boşluk olduğunu anlıyorlar" dedi.