Internet Explorer'da yeni açık uyarısı

Bu seferki risk sadece Windows XP işletim sistemini etkiliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
SAN FRANCISCO - Amerikan bilişim devi Microsoft, tarayıcısı Internet Explorer'da (IE) yeni bir güvenlik açığı tespit edildiğini, bu açığın sadece Windows XP işletim sistemi için risk oluşturduğunu açıkladı.
Microsoft yetkilisi Dave Forstrom, Internet Explorer'daki zaafiyet konusunda araştırma yaptıklarını söylerken, bu sistemi kullananlara karşı saldırı konusunda henüz hiçbir bilginin kendilerine ulaşmadığını belirtti.
Firma yöneticileri, IE'de belirlenen yeni açığın, geçen ay ortasında IE'nin 6. versiyonunda görülen ve Çin'de bilgisayar korsanlarının Google'a karşı faydalandıkları zafiyetten farklı olduğunu belirterek, bu açığın sadece Windows XP işletim sistemi için risk oluşturduğunu kaydettiler.
Microsoft, bu açık konusunda bir internet güvenlik şirketi tarafından dün Washington'da düzenlenen bir konferansta kanıtlarıyla birlikte uyarıldı.
Milyonlarca Windows XP kullanıcısının internette dolaşırken siber saldırılardan korunmalarını sağlamak amacıyla Microsoft, güvenlik uyarısı bölümünde tıklanması yeterli bir düğme koydu.
Bu konularda ilginizi çekebilir