İntihar saldırısında 7 Gürcü askeri öldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Kabil - Afganistan'ın güneyinde bulunan Helmand vilayetinde bomba yüklü bir araçla düzenlenen intihar saldırısında 7 Gürcistan askeri öldü.

Afganistan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Helmand'da sabah erken saatlerde düzenlenen intihar saldırısında, 9 askerin de yaralandığı bildirildi.

Bomba yüklü aracın Gürcü askerlerin kaldığı askeri üssün hemen dışında patladığı ifade edilirken, saldırganın da hayatını kaybettiği belirtildi.

Olayın hemen ardından Brüksel temasını yarıda kesen Gürcistan Savunma Bakanı Irakli Alasania, başkent Kabil'e geldi. Alasania, burada Afgan mevkidaşı Bismillah Han Muhammedi ile görüştü. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Afganistan Savunma Bakanı Muhammedi, Gürcü bakana taziyelerini sundu. Gürcü bakan da askerlerin hayatını kaybetmesinin sadece aileleri için değil tüm Gürcistan için büyük kayıp olduğunu dile getirdi.

Afganistan Savunma Bakanlığı, hayatını kaybeden Gürcü askerlerin hepsinin de aynı birliğe mensup olduklarını ve nisan ayından bu yana Afganistan'da görev yaptıklarını açıkladı.

Bu son olayla birlikte Afganistan'da hayatını kaybeden Gürcü askeri sayısı 30'a ulaşırken, NATO üyesi olmayan Gürcistan'ın Afganistan'da bin beşyüz yetmiş askeri bulunuyor.

Sene başından bu yana hükümet karşıtı silahlı gruplarla mücadelede hayatını kaybeden Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü (ISAF) askeri sayısı da 81'i buldu.

Olayın ardından saldırının sorumluluğunu üstlenen Taliban'dan açıklama geldi.

Taliban'ın internet sitesinden yapılan açıklamada, Helmand'da ISAF'a ait bir askeri üssün bomba yüklü bir kamyonetle hedef alındığı belirtildi.