IOC'den FIFA'ya reform çağrısı

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nde (FIFA) yaşanan yolsuzluk iddiaları ve başkanı Sepp Blatter'in istifa etme yönünde aldığı kararın ardından FIFA'ya reform yapma çağrısında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İsviçre'nin Lozan kentindeki IOC Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bach, "FIFA'yı reform yapması noktasında teşvik ediyoruz" dedi. 

Bach, yaşanan sıkıntılar ve FIFA Başkanı Sepp Blatter'in tekrar başkan seçilmesi sonrasındaki istifa kararıyla ilgili olarak, "IOC de 15 yıl önce benzer sıkıntılar yaşadı. IOC'de başkan seçilme sayısına sınırlama getirildi ve başkan seçilmede yaş limiti konarak soruna çözüm bulundu" ifadelerini kullandı.  

Thomas Bach, Sepp Blatter'in  IOC üyeliğinden hala istifa etmediğini ancak yarın başlayacak IOC oturumuna katılmayacağını 14 gün önce komiteye bildirdiğini söyledi. 

Rio 2016 Yaz Olimpiyatları hazırlıklarıyla ilgili de bilgi veren Bach, "Rio 2016'da büyük bir ilerleme sağlandı ama hala su kalitesi bir problem olarak duruyor. Bu problemin halledilmesi için de çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.  
 

Bu konularda ilginizi çekebilir