iPhone 4, beş ülkede satışa çıktı

Yeni iPhone 4'ün, 16 GB kapasiteli modeli ABD'de 199 dolara satılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Yeni nesil iPhone 4'ün satışı 5 ülkede bugün başlıyor. 1 milyonun üstünde ön sipariş alan iPhone 4 ilk olarak ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve Japonya'da

piyasaya sürülüyor. HD video çeken yeni nesil iPhone , 4.5 megapiksel kamerası va WiFi kablosuz ağ üzerinden görüntülü konuşma olanağı sunan FaceTime uygulamasıyla dikkat çekiyor. Yeni iPhone 4'ün 16 GB kapasiteli modeli ABD'de 199 dolara satılacak. 32 GB kapasiteye sahip modeliyse 299 dolardan piyasaya sürülecek.

Uzun kuyruklar oluştu

Amerikan teknoloji firması Apple'ın yeni nesil akıllı telefonu "iPhone 4" bugün İngiltere'de satışa çıkarıldı.

Apple şirketinin, başkent Londra'da Regent Street'te bulunan mağazası önünde, telefonu satın almak isteyen binlerce kişi, sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturdu. Sırada bekleyenler arasında yeni telefona sahip olmak için okuldaki sınavını kaçıranların yanı sıra, sırf telefon için Almanya'dan İngiltere'ye gelenler bile vardı.

IPhone 4'ü almak için bu sabah Almanya'dan İngiltere'ye geldiğini A.A muhabirine anlatan Christina adlı genç kadın, telefonu satın aldıktan sonra akşam ülkesine döneceğini söyledi. Christina ayrıca, Almanya'da Apple'ın yeni nesil telefonunun çok daha pahalı olduğunu ve bu nedenle İngiltere'ye seyahat etmeyi tercih ettiğini belirtti.

Dört saat sırada bekleyen Aditi adlı genç ise yeni telefonun çok iyi olduğunu tahmin ettiğini, dolayısıyla beklediğine değeceğini umduğunu söyledi.

Uzun saatler sırada bekledikten sonra iPhone 4'ü satın alanların mutlu bir şekilde mağazadan ayrıldıkları gözlendi. Yeni iPhone'unu gururla sırada bekleyenlere gösteren Patricia adlı öğrenci ise, 8 saat beklediğini ve bu uğurda okuldaki sınavını kaçırdığını anlattı. 

İngiltere'de yeni iPhone'u almak için internette önceden kayıt listesine isim yazdırmak gerekiyor.

Bu arada, Londra'da sıcak havadan bunalan sıradaki kalabalığa yiyecek ve içecek servisi de yapıldı.

İngiltere'de iPhone 4'ün 16 GB kapasiteli olanı 499 Sterline (yaklaşık 1,100 TL), 32 GB kapasitelisi de 599 sterline (yaklaşık 1,320 TL) satılıyor.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir