Irak, ABD'den destek talep etti

Irak ABD'den isyancılara karşı havadan destek sağlamasını talep etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAĞDAT  - ABD Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey, militanların önemli şehirleri ele geçirmelerinin ardından Irak'ın ABD'den Sünni isyancılara karşı havadan destek sağlamasını talep ettiğini söyledi.

              
Dempsey Washington'un bu talebe karşılık verip vermeyeceğine ilişkin soruya ise doğrudan yanıt vermedi.
              
Dempsey Senato oturumundaki konuşmasında, "Irak hükümetinden hava gücü konusunda bir talep geldi" dedi. Ancak ABD'nin bu talebe vereceği yanıtla ilgili soru karşısında ise, "IŞİD'e, kendilerini bulduğumuz yerde karşılık vermek bizim ulusal güvenlikle ilgili çıkarımız içindir" ifadesini kullandı.
              
Adlarının açıklanmasını istemeyen ABD'li yetkililer, Irak'ın ABD'den talebinin insansız hava aracıyla gerçekleştirilecek saldırıları ve ABD insansız hava araçlarıyla denetimin artırılmasını içerdiğini söylediler.
              
Bu arada Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Başkan Barack Obama'nın Kongre liderleriyle dün Irak konusunu görüştüğü, "artırılmış güvenlik desteği" için seçeneklerin gözden geçirildiği belirtildi.
              
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dün Irak'ta radikal Sünni militanların başlattığı taarruzun ardından ülkesinin bu ülkedeki Şii kutsal mabedleri "terörist ve katiller"den korumak için harekete geçmekten çekinmeyeceğini söylemişti.
              

Bu konularda ilginizi çekebilir