Irak memur maaşlarını düşürmeyecek

Petrol fiyatlarında düşüşün sürmesi nedeniyle, miili gelirinin büyük bir kısmını petrol üretiminden sağlayan Irak'ta memur maaşlarının düşmesi beklenirken, Irak Maliye Bakanı Zebari, bütçede memuriyet derecelerini düşürme niyetinde olmadıklarını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Irak Maliye Bakanı Zebari, ülkesinin petrol fiyatlarının düşmesi sebebiyle 2016 yılı içinde mali sıkıntılarla karşı karşıya kalacağını belirtti. 

Zebari, bakanlık binasında düzenlediği basın toplantısında, dünya piyasalarında görülen petrol fiyatlarındaki düşüşün uzun bir süre daha devam edeceği yönünde beklentiler olduğunu dile getirdi. Bu sebeple Irak'ın bu yıl bir takım mali sıkıntılarla karşılaşacağını dile getiren Zebari, hükümetin bütçede memuriyet derecelerini düşürme niyetinde olmadığını ve maaşların farklı yollardan ödeneceğini söyledi.

Irak, petrol fiyatlarının düşmesinden en fazla etkilenen ülkelerden biri. Ülkenin 2016 bütçesinde petrolün varil fiyatı 45 dolardan hesaplanmıştı ancak petrol fiyatlarının varil başına 30 dolara kadar düşmesi sebebiyle petrolden elde edilecek gelirin beklentilerin altında kalacağı belirtiliyor.