Irak'la Suriye sınır güvenliği için işbirliğini artırıyor

Zebari ve Hoşyar, Amerikan ordusunun hava saldırısı düzenlemesinden sonra ortaya çıkan krizin sona ermesi için gayret gösterdiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞAM - Irak ile Suriye'nin sınırlarındaki güvenlikle ilgili işbirliğini artıracağı bildirildi.

Suriye'yi ziyaret eden Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Devlet Başkanı Beşşar Esad tarafından kabul edildikten sonra yaptığı açıklamada, iki ülkenin, geçen ay Amerikan ordusunun Irak topraklarından Suriye'ye geçerek hava saldırısı düzenlemesinden sonra ortaya çıkan krizin sona ermesi için gayret gösterdiğini söyledi. Zebari, Amerikan ordusunun saldırısının, sınırda güvenlikle ilgili daha fazla işbirliği yapmanın gerekliliğini ortaya çıkardığını ifade etti.

Suriye resmi haber ajansı ise, Esad-Zebari görüşmesinde Devlet Başkanının Irak ile tüm konularda ilişkilerin güçlendirilmesi arzusunu tekrarladığını duyurdu. Amerikalı yetkililer, Suriye'nin bir köyüne düzenlenen hava saldırısında Irak El Kaidesinin üst düzey bir üyesinin hedef alındığını ileri sürmüştü. Şam yönetimi ise ABD'den iddiasını kanıtlamasını istemiş, saldırıda 8 sivilin öldüğünü belirtmişti.