Irak'ta intihar saldırısı: Türkmen siyasi öldürüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERBİL -Irak'ın Selahaddin kentine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde teröre karşı düzenlenen eylem sırasında göstericilerin arasına karışan 2 intihar eylemcisinin üstlerindeki bombaları patlatması sonucu, aralarında Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Muhtarloğlu'nun da bulunduğu 13 kişi öldü, 71 kişi yaralandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, daha çok Türkmen vatandaşları hedef alan terör olaylarını protesto etmek isteyen bir grup, Tuzhurmatu-Kerkük yolunu ulaşıma kapattı.

Göstericilerin arasına giren 2 ihtihar eylemcisi üzerindeki bombaları patlattı. Patlama sonucu, Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 13 kişi öldü, 71 kişi yaralandı.

Bu arada polisin, gösteri yerinde üzerindeki bombayı patlatmak isteyen bir kişiyi de gözaltına aldığı bildirildi.

Tuzhurmatu'da halk, Türkmenlere yönelik düzenlenen terör olaylarını önlemek için dün Kerkük yolunu ulaşıma kapatarak gösteri yapmışlardı. 

Türkmen Cephesi acil toplanıyor

Irak Türkmen Cephesi Erbil Temsilcisi Aydın Maruf Selim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki gündür terör olaylarının bitirilmesi için devam eden gösterilere yönelik düzenlenen saldırının, Türkmenleri hedef aldığını belirtti.

Selim, her zaman olduğu gibi yine Türkmenlere karşı büyük oyunlar oynandığını ifade ederek, ''Türkmen Cephesi şu anda acilen Kerkük'te toplanıyor. Konuyla ilgili daha sonra detaylı açıklamalarda bulunacağız'' dedi.